Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali500 g    106 kcal6 g17 g1 g11 g
Porkkana, keskikokoinen 65g500 g7,7 kpl   140 kcal3 g30 g1 g13 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Inkivääri, tuore, silputtu8 g    6,4 kcal0,1 g1,4 g0,1 g0,2 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g6 g    14 kcal0,7 g2,3 g0,2 g0 g
Vesi800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g20 g    176 kcal0 g0 g20 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
2056 g    509 kcal13 g62 g23 g27 g
Ravintosisältö / annos228 g    56 kcal1,5 g6,9 g2,5 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    25 kcal0,6 g3 g1,1 g1,3 g
Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.