Jänispata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jänis 1000 g    1301 kcal211 g0 g50 g0 g
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g120 g1,9 kpl   34 kcal0,7 g7,1 g0,2 g3 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g56 g    50 kcal1,7 g2 g3,9 g0,4 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl102 kcal0,2 g0,1 g11 g0 g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 330 g0,8 kpl 22 rl3,3 dl141 kcal1,3 g14 g0 g0 g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g10 g    23 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3636 g    1677 kcal217 g28 g66 g5,1 g
Ravintosisältö / annos364 g    168 kcal22 g2,8 g6,6 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    46 kcal6 g0,8 g1,8 g0,1 g
- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.