Vispipuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Punaviinimarja, annos 100g200 g    94 kcal2,8 g15 g0,8 g10 g
Sokeri 45 g15 kpl11 tl3,8 rl0,5 dl183 kcal0 g45 g0 g0 g
Mannasuurimo, myllyn paras88 g    308 kcal11 g61 g1,8 g3,5 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1136 g    585 kcal14 g121 g2,6 g14 g
Ravintosisältö / annos284 g    146 kcal3,5 g30 g0,7 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    51 kcal1,2 g11 g0,2 g1,2 g
Mitat litroina:

8 dl vettä
4 dl punaviinimarjoja
½ dl sokeria
1¼ dl Myllyn Paras Mannasuurimoita
ripaus suolaa

Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua n. 15 min. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku.

Siivilöi halutessasi liemestä marjan kuoret pois.

Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä sileää vaahtoa.

Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä.

Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella.

Nauti lämpimänä maidon kanssa.

NAM.