Borssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Etikkapunajuuri 760 g19 kpl   271 kcal7,6 g51 g1,5 g14 g
Sipuli 450 g8,2 kpl  5 dl136 kcal5,6 g22 g0,9 g7,7 g
Porkkana, keskikokoinen 65g350 g5,4 kpl   98 kcal2,1 g21 g0,7 g8,8 g
Tomaattisose tomaattipyree 140 g   1,6 dl107 kcal6,3 g18 g0,3 g1,4 g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g96 g    206 kcal13 g21 g8 g0 g
Vesi5000 g 1000 tl333 rl50 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Punakaali 1600 g   40 dl415 kcal25 g56 g3,2 g30 g
Suolakurkku, makeuttamaton (Felix)200 g    30 kcal1,2 g6 g0,4 g1,4 g
Soijakastike 18 g 3 tl1 rl0,2 dl11 kcal0,9 g1,7 g0 g0 g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g5 g    1,6 kcal0 g0,5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
8619 g    1276 kcal62 g196 g15 g63 g
Ravintosisältö / annos8619 g    1276 kcal62 g196 g15 g63 g
Ravintosisältö / 100g100 g    15 kcal0,7 g2,3 g0,2 g0,7 g
Raasta juurekset raasteeksi.

Lisää raasteet ja vesi kattilaan.

Kuumena kiehumispisteeseen.

Lisää kasvisliemikuutiot ja tomaattipyree.

Lisää maustepippureita ja laakerinlehti (ja rosmariinia ja timjamia).

Anna hautua kannen alla kypsäksi.

Lisää lopuksi 1 rkl etikkaa.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Keittoa tulee noin 9 litraa.

Sopii hyvin pakastettavaksi.