Kauraleipä ikonenjt

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaurahiutale 135 g  23 rl3,4 dl505 kcal20 g77 g10 g14 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Suola, annos 3g4 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Auringonkukkaöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Grahamjauho 275 g 92 tl31 rl5 dl902 kcal29 g167 g6,1 g27 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
971 g    1854 kcal49 g256 g61 g41 g
Ravintosisältö / annos61 g    116 kcal3,1 g16 g3,8 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    191 kcal5 g26 g6,3 g4,2 g
Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää sokeri, suola, öljy sekä jauhot.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (noin 30 x 35 cm). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.

Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi.

Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.