Kevyt raparperipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)200 g    700 kcal28 g112 g14 g22 g
Vehnäjauho puolikarkea 98 g  10 rl1,5 dl335 kcal10 g68 g1,2 g3,4 g
Ruisjauho kokojyväjauho 28 g  3,4 rl1/2 dl84 kcal2,4 g15 g0,5 g3,8 g
Flora margariini 60, annos 10g50 g    270 kcal0,1 g0,2 g30 g0 g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 100 g 20 tl6,7 rl 30 kcal2,9 g3,6 g0,1 g0 g
Leivinjauhe 7 g 1,4 tl0,5 rl 12 kcal0,4 g2,6 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu60 g1 kpl   76 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Fariinisokeri100 g    406 kcal0 g100 g0 g0 g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)200 g    130 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g60 g    85 kcal7,5 g0,2 g6,2 g0 g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g50 g    145 kcal0,6 g28 g0 g20 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Raparperi 200 g1,2 kpl  3,3 dl67 kcal1,4 g11 g0,2 g2,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1165 g    2387 kcal67 g362 g65 g53 g
Ravintosisältö / annos97 g    199 kcal5,6 g30 g5,4 g4,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    205 kcal5,7 g31 g5,6 g4,6 g
Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.