Linssi-kikhernepihvit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 150 g   1,9 dl478 kcal37 g69 g2,9 g13 g
Tandoori currytahna (Pirkka), annos 15g60 g    54 kcal1,8 g8,4 g1,5 g0 g
Linssi, punainen, Go Green150 g    488 kcal36 g74 g1,5 g18 g
Vehnäjauho puolikarkea 245 g  25 rl3,8 dl841 kcal25 g172 g2,9 g8,6 g
Korppujauho 125 g  18 rl2,5 dl458 kcal13 g94 g1,3 g6,6 g
Kananmuna, kuoreton (mukaan)550 g    787 kcal69 g1,7 g57 g0 g
Kik-herne (kuiva) (Gogreen), annos 400g400 g    1300 kcal80 g204 g20 g40 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
2680 g    4404 kcal261 g621 g87 g87 g
Ravintosisältö / annos89 g    146 kcal8,7 g21 g2,9 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    164 kcal10 g23 g3,2 g3,2 g
Huom! Reseptiin lisätty 10 dl vettä ei tule lisätä taikinaan kokonaisuudessaan vaan on tarkoitettu korjaamaan keittovaiheessa imeytyneen veden määrää jotta laskurin annoskoko olisi lähempänä totuutta.

1) Liota herneitä kylmässä vedessä yön yli tai vähintään 8 tunnin ajan

2) Jatka huuhtelemalla liotetut herneet.

Siirrä herneet noin 5 litran vetoiseen kattilaan, peitä vedellä.

Tässä vaiheessa huuhtele ja laita vihreät linssit likoamaan puhtaaseen veteen.

Anna herneiden kiehua 50 minuuttia.

Linssit saavat liota tämän ajan.

3) Kun herneet ovat kiehuneet 50 minuuttia, huuhtele vihreät linssit kertaalleen ja lisää herneiden sekaan.

Lisää tarvittaessa vettä kattilaan.

4) Anna kiehua 10 minuuttia ennen punaisten, huuhdeltujen linssien lisäämistä.

Lisättyäsi punaiset linssit anna kiehua vielä 10 minuuttia.

Kokonaiskeittoajaksi muodostuu noin 1h 10 min, josta vihreiden linssien osuus 20 min sekä punaisten 10 min.

5) Kaade keittovesi pois, huuhtele herneet sekä linssit ja mausta tandoori-curry - tahnalla.

Sekoita tahna huolellisen tasaisesti.

6) Viimeistele seos yleiskoneessa ajamalla massaksi.

Käytä nestettä (vettä) jotta rakenteesta tulee löysempää ja massa pyörii yleiskoneen kulhossa tasaiseksi.

Tässä vaiheessa sinulla on valtava määrä "taikinajuurta" jos olet noudattanut reseptin määriä.

Jos et aio käyttää kaikkea kerralla ja aiot pakastaa osan massasta niin älä lisää jauhoja sekä kananmunia vaan annostele pakastusta varten rasioihin.

Massa sulaa todella nopeasti joten jauhot sekä munat on helppo lisätä sulaneeseen massaan ja saat vaivattomasti valmiin kasvispihvi/mureketaikinan.