Punainen linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green250 g    813 kcal60 g123 g2,5 g30 g
Sipuli 110 g2 kpl  1,2 dl33 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Paprika vihreä 170 g1 kpl   36 kcal1,6 g4,3 g0,5 g3,2 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30 g    270 kcal0 g0 g30 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g2 g    4,8 kcal0,1 g0,8 g0,1 g0 g
Tomaattimurska 400 g  27 rl4 dl118 kcal2,2 g21 g0,8 g7,6 g
Soijakastike 18 g 3 tl1 rl0,2 dl11 kcal0,9 g1,7 g0 g0 g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g40 g    76 kcal0 g18 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2028 g    1370 kcal67 g175 g34 g43 g
Ravintosisältö / annos406 g    274 kcal13 g35 g6,8 g8,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    68 kcal3,3 g8,6 g1,7 g2,1 g
Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.