Sämpylärullat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maitojuoma, rasvaton, laktoositon (Valio)500 g 100 tl33 rl 130 kcal17 g16 g0 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%40 g    100 kcal5,6 g4,4 g2,2 g20 g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g600 g    1980 kcal72 g396 g14 g49 g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)50 g    360 kcal0 g0 g40 g0 g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g11 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valio kevyempi pizzajuusto 17%180 g    513 kcal56 g0 g31 g0 g
Ylikypsä savusaunapalvipala (Korpela), annos 100g180 g    180 kcal31 g0 g5,4 g0 g
Purjosipuli 46 g0,2 kpl   11 kcal0,8 g1,1 g0,1 g1 g
Paprika punainen 230 g1,4 kpl   67 kcal2,2 g10 g0,9 g4,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
18 annosta
1861 g    3438 kcal184 g451 g94 g74 g
Ravintosisältö / annos103 g    190 kcal10 g25 g5,2 g4,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    185 kcal10 g24 g5 g4 g
Ohje on julkaistu alun perin Makumatka kevyeen kotiruokaan -keittokirjassa.

Makumatkan 225 reseptiä ovat Diabetesliiton ravitsemusammattilaisten laatimia, ja niihin on laskettu valmiiksi annosten hiilihydraatti- ja energiamäärät.

5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 pussi kuivahiivaa
2 dl runsaskuituisia kaurahiutaleita
8 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa tai sulatettua margariinia

Täyte:
n. 2,5 dl juustoraastetta (esim.

emmental punaleima 17 %)
100 g purjoa (noin puolet pienestä purjosta)
150 g palvikinkkua
2 pientä punaista paprikaa
1 tl kuivattua basilikaa
(1 tl murskattua rosépippuria)

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (noin 42-asteiseksi).

Sekoita maidon joukkoon suola, sokeri ja murskattu valkosipuli.

Sekoita kuivahiiva ja kaurahiutaleet jauhoihin.

Sekoita jauhoseos maitoon.

Lisää margariini ja alusta taikina tasaiseksi taikinaksi.

Anna kohota.

Valmista täyte.

Pilko purjo, paprika ja kinkku pieniksi paloiksi ja sekoita keskenään.

Lisää joukkoon juustoraaste, basilika ja halutessasi rosépippuria.

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 40 x 60 cm). Ripottele täyte levylle ja kääri levy pitkältä sivulta rullalle.

Leikkaa rulla noin 3 sentin levyisiksi paloiksi.

Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle.

Kohota peitettyinä.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Yksi sämpylärulla sisältää noin 15 grammaa hiilihydraattia ja 110 kcal (460 kJ) energiaa.

(http://www.diabetes.fi/diabetestie
toa/ruoka/kuukauden_resepti/resepti
arkisto#Smpylrullat30kpl)