Nokkosrieskat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaurahiutale (Rainbow)350 g    1225 kcal49 g196 g24 g39 g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g75 g    205 kcal7,5 g39 g1,7 g10 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Nokkonen 60 g   1,5 dl26 kcal3,5 g0,8 g0,4 g2,5 g
Vehnäjauho, sunnuntai325 g  33 rl5 dl1138 kcal39 g231 g6,8 g10 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1820 g    2593 kcal99 g467 g33 g61 g
Ravintosisältö / annos91 g    130 kcal5 g23 g1,7 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    142 kcal5,4 g26 g1,8 g3,4 g
10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!