Eevaliin raparperipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)250 g    315 kcal28 g0,8 g23 g0 g
Sokeri 425 g142 kpl106 tl35 rl5 dl1725 kcal0 g425 g0 g0 g
Oivariini, 80 normaalisuolainen150 g    1080 kcal1,5 g1,5 g120 g0 g
Kerma, ruoka 15% Flora75 g    113 kcal1,2 g2,6 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 400 g  40 rl6,2 dl1373 kcal41 g280 g4,8 g14 g
Raparperi 300 g1,8 kpl  5 dl101 kcal2,1 g17 g0,3 g4,2 g
Fariinisokeri70 g    284 kcal0 g70 g0 g0 g
Vaniljakastike (Flora vanilla 250ml)250 g    475 kcal11 g40 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1920 g    5465 kcal84 g836 g189 g18 g
Ravintosisältö / annos96 g    273 kcal4,2 g42 g9 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    285 kcal4,4 g44 g10 g0,9 g
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää sulatettu oivariini, kerma ja sitten vehnäjauhot, joihin on sekoitettu 3 tl leivinjauhetta.

Kaada taikina isolle uunipellille.

Ripottele pinnalle paloitellut raparperit, sokeri ja päälle vaniljakastike.

Paista 200 asteessa puolisen tuntia.