Rukiiset teeleivät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Myllärin luomu ruishiutaleita250 g    800 kcal25 g163 g5 g33 g
Vehnäjauho, sunnuntai163 g  16 rl2,5 dl569 kcal20 g115 g3,4 g4,9 g
Leivinjauhe 15 g 3 tl1 rl 26 kcal0,8 g5,7 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 200 g 40 tl13 rl 60 kcal5,8 g7,2 g0,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
671 g    1752 kcal51 g303 g37 g38 g
Ravintosisältö / annos56 g    146 kcal4,3 g25 g3,1 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    261 kcal7,6 g45 g5,5 g5,6 g
2 teeleipää

2,5 dl luomu ruishiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl ruokaöljyä
2 dl piimää (tai rahkaa)

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää piimä ja ruokaöljy ja sekoita taikina tasaiseksi.

Muotoile kaksi, n. 1 cm paksuista leipää ja paista heti 225 asteessa.