Kalkkunamureke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Eridanous vähärasvainen kreikkalainen jogurtti (Lidl), annos 150g180 g    106 kcal11 g7,6 g3,6 g0 g
Ruiskorppujauho, Myllyn paras30 g    80 kcal2,6 g15 g0,3 g4 g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g400 g    556 kcal76 g0 g28 g0 g
Sipuli (kuorittu)45 g0,8 kpl  1/2 dl12 kcal0,6 g2,2 g0,1 g0,8 g
Valkosipuli 15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Kananmuna kuoreton 44 g0,8 kpl   63 kcal5,5 g0,1 g4,5 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
724 g    924 kcal97 g28 g47 g5,1 g
Ravintosisältö / annos241 g    307 kcal32 g9 g16 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    128 kcal13 g3,8 g6,4 g0,7 g
Turvota korppujauhoja jogurtissa jonkun aikaa, lisää silputtu sipuli ja suolaa sekä mausteita oman makusi mukaan (paprika, chili, cayenne- ja mustapippuri, yrttiseos....) Lisää kananmuna ja jauheliha, sekoita tasaiseksi.

Voitele vuoka ja muotoile mureke keskelle.

Paista noin tunti 200 asteessa.

Samssa vuoassa kannattaa kypåsentää myös lisuke! Esim.

pilkottua perunaa, bataattia, porkkanaa, papriukaa, kesäkurpitsaa....