Paholaisen piirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai325 g  33 rl5 dl1138 kcal39 g231 g6,8 g10 g
Sokeri 404 g135 kpl101 tl34 rl4,8 dl1639 kcal0 g403 g0 g0 g
Leivinjauhe 3 g 0,6 tl0,2 rl 5,3 kcal0,2 g1,1 g0 g0 g
Ruokasooda 5 g 1 tl1/3 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten100 g    330 kcal24 g45 g21 g11 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Vesi250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna, keitetty 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g250 g    1000 kcal0 g250 g0 g0 g
Voi 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl290 kcal0,5 g0,2 g33 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen45 g 9 tl3 rl0,5 dl15 kcal1,5 g2,2 g0 g0 g
Marianne rae (Fazer), annos 25g50 g    240 kcal1,7 g33 g11 g2,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
1694 g    5271 kcal88 g970 g129 g23 g
Ravintosisältö / annos71 g    221 kcal3,7 g41 g5,4 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    311 kcal5,2 g57 g7,6 g1,4 g
Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.