Kesäkurpitsakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 600 g1,7 kpl   108 kcal3,4 g15 g2,4 g4,2 g
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Voi 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl102 kcal0,2 g0,1 g11 g0 g
Vesi800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2.5 g    6,5 kcal0,3 g0,3 g0,5 g0 g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour50 g    150 kcal1,7 g2,2 g15 g0,5 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2 g1/2 kpl   2,1 kcal0,2 g0,3 g0 g0 g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl80 kcal1,4 g1,4 g7,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1719 g    494 kcal11 g24 g37 g8,9 g
Ravintosisältö / annos430 g    124 kcal2,7 g6 g9 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    29 kcal0,6 g1,4 g2,2 g0,5 g
600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!