Jauhelihamakaronilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Makaroni, tumma 193 g  24 rl3,5 dl692 kcal26 g127 g5,8 g11 g
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g400 g    660 kcal80 g0 g38 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Kasviöljyvalmiste 82%, flora culinesse, juokseva 14 g  1 rl0,2 dl90 kcal0 g0 g12 g0 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g200 g    520 kcal60 g4 g30 g0 g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl15 g    125 kcal0 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1484 g    2422 kcal197 g158 g112 g12 g
Ravintosisältö / annos186 g    304 kcal25 g20 g14 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    163 kcal13 g11 g7,5 g0,8 g
Keitä makaronit ohjeen mukaan.

Pilko sipuli ja kuullota se öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista kunnolla.

Mausta valkopippurilla ja paprikajauheella (1/2 tl molempia) sekä haluamillasi mausteilla (esim.

chili rouhetta).

Valuta makaronit, lisää jauheliha-sipuli seos.

Sekoita toisessa astiassa maito, munat sekä suola, mausta kuivatulla basilikalla (1tl).

Voitele Flora juoksevalla vuoka, lisää makaroni-jauhelihaseos ja kaada munamaito päälle.

Ripottele halutessasi juustoraaste päälle (voi jättää poiskin).

Paista n. 40min 200 astetta.