Mansikkahyytelökakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Digestive (täysjyvä, kuitu) (Bisca), annos 13.3g100 g    435 kcal8 g62 g17 g6 g
Piltti, kuningatar55 g    30 kcal0,3 g7,7 g0,3 g0,7 g
Flora Vanilla 12%150 g    285 kcal6,8 g24 g18 g0 g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g150 g    96 kcal17 g6 g0,5 g0 g
Mansikka 350 g  35 rl7 dl163 kcal1,8 g29 g0,7 g6,7 g
Sitruunamehu, laimentamaton50 g    11 kcal0,2 g0,8 g0 g0,1 g
Liivate 12 g 4 tl1,3 rl 42 kcal10 g0 g0 g0 g
Philadelphia extra light -tuorejuusto, 5% rasvaa150 g    150 kcal17 g4,5 g7,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1017 g    1212 kcal60 g134 g44 g14 g
Ravintosisältö / annos127 g    151 kcal7,5 g17 g5,5 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    119 kcal5,9 g13 g4,3 g1,3 g
Tein ohjeen mukaisen kakun pieneen irtopohjavuokaan, mutta täytettä tuli turhan paljon.

Kannattaa siis tuplata keksien määrä ja tehdä kakku normaalikokoiseen vuokaan.

Hienonna keksit ja sekoita niihin muutama lusikallinen pilttiä tai muuta vähäsokerista marja- tai hedelmäsosetta.

Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (reunat kannattaa kelmuttaa).

Seos on aika tahmaista ja huonosti levittyvää, joten sormiin kannattaa hieroa tilkka öljyä, niin homma sujuu helpommin.

Vatkaa vaniljavaahto ja sen sekaan rahka sekä tuorejuusto.

Lisää survotut mansikat ja mausta.

Itse lisäsin steviaa, vaniljaa myllystä sekä hienonnettua sitruunamelissaa.

Purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan, lisää hieman vettä.

Kuumenna kiehuvaksi ja liota liivate (itse käytin 4tl liivatejauhetta, olisi saanut olla enemmän, koska puolet ) nesteeseen.

Lisää seos hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan ja laita jäkaappiin.

Koristele kakku parin tunnin hyytimisen jälkeen esim.

mansikanpuolikkailla ja sitruunamelissan lehdillä.

Anna hyytyä yhteensä ainakin 4 tunia, mielellään yön yli.