Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 200 g0,6 kpl   36 kcal1,1 g5 g0,8 g1,4 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Herne 100 g   1,7 dl69 kcal5,1 g9 g0,4 g3,1 g
Kuohukerma,valio,2dl100 g    340 kcal2 g3 g35 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton10 g    2,1 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g75 g    210 kcal12 g0,8 g17 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
554 g    787 kcal20 g19 g68 g5 g
Ravintosisältö / annos277 g    393 kcal10 g10 g34 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    142 kcal3,7 g3,5 g12 g0,9 g
Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013