Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 200 g0,6 kpl   36 kcal1,1 g5 g0,8 g1,4 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Herne 100 g   1,7 dl69 kcal5,1 g9 g0,4 g3,1 g
Ruokakerma Valio 5%100 g    60 kcal1,2 g2,8 g5 g0 g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g75 g    75 kcal14 g0,2 g2,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
494 g    369 kcal21 g18 g23 g5 g
Ravintosisältö / annos247 g    185 kcal11 g9 g11 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    75 kcal4,3 g3,7 g4,6 g1 g
Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013