Jauhelihakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300 g    498 kcal57 g0 g30 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 500 g8,3 kpl   381 kcal9 g78 g1 g5 g
Porkkana 50 g0,8 kpl   16 kcal0,3 g2,8 g0,1 g1,3 g
Lanttu 50 g    14 kcal0,5 g2,3 g0,2 g0,9 g
Sipuli 50 g0,9 kpl  0,6 dl15 kcal0,6 g2,4 g0,1 g0,9 g
Vesi, vesijohtovesi 1200 g 240 tl80 rl12 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11 g    31 kcal1 g2 g2,1 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2164 g    955 kcal69 g87 g34 g8,2 g
Ravintosisältö / annos361 g    159 kcal11 g15 g5,6 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    44 kcal3,2 g4 g1,5 g0,4 g
300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.