Porsaansuikalepata uunissa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)190 g3,5 kpl  2,1 dl51 kcal2,5 g9 g0,4 g3,2 g
Oliiviöljy classico (Bertolli)14 g    122 kcal0 g0 g14 g0 g
Herkkusieni 200 g13 kpl  6,7 dl32 kcal4,2 g0,6 g0,7 g3 g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)400 g    640 kcal76 g0 g36 g0 g
Paprika punainen 180 g1,1 kpl   53 kcal1,7 g8,1 g0,7 g3,4 g
Knorr Kasvisfondi25 g    15 kcal1,1 g2 g0,3 g0 g
Basilika, tuore 2 g  1 rl0,2 dl0,5 kcal0,1 g0 g0 g0 g
Paprikajauhe 4 g 2 tl2/3 rl 13 kcal0,6 g0,7 g0,5 g1,5 g
Valkosipulijauhe, annos 3g3 g    10 kcal0,3 g2,3 g0,1 g0 g
Hunaja juokseva (Pirkka), annos 7g7 g    22 kcal0,1 g5,5 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml400 g    600 kcal8 g10 g60 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 50 g  5 rl0,8 dl172 kcal5,1 g35 g0,6 g1,8 g
Tomaatti 500 g4 kpl   114 kcal2,8 g17 g1,5 g7 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2079 g    1847 kcal103 g91 g114 g20 g
Ravintosisältö / annos416 g    370 kcal21 g18 g23 g4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal4,9 g4,4 g5,5 g1 g
Ruoka valmistetaan suuressa padassa, jota voi käyttää sekä liedellä että uunissa.

Siivuta herkkusienet, suikaloi yksi iso paprika, silppua kaksi keskikokoista sipulia, paloittele tomaatit kuutioiksi (tai käytä tomaattimurskaa).

Paista sipulia ja porsaansuikaleita oliiviöljyssä, lisää herkkusienet ja jatka paistamista hetki.

Lisää paprika, tomaatti, fondi, vesi ja kaikki muut mausteet paitsi suola ja mustapippuri.

Kypsennä uunissa 175 asteessa 1,5 tuntia.

Nosta pata uunista ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.

Kaada pataan myös ruokakerma.

Kypsennä ruokaa liedellä hetki, niin että ruokakermakin kuumenee kunnolla.

Lisää suolaa ja mustapippurirouhetta maun mukaan.

Tarjoa esimerkiksi pastan kanssa.