Marenkitäytekakku gluton,maidoton
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kananmuna, vapaan kanan omega-munia (Pirkka), annos 50g | 75 g | | | | | 104 kcal | 10 g | 0,2 g | 7,4 g | 0 g |
Sokeri | 43 g | 14 kpl | 11 tl | 3,6 rl | 1/2 dl | 173 kcal | 0 g | 43 g | 0 g | 0 g |
Perunajauho 1dl=70g | 35 g | | | | | 118 kcal | 0 g | 29 g | 0 g | 0 g |
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g | 19 g | | | | | 55 kcal | 1,3 g | 12 g | 0,3 g | 1,1 g |
Leivinjauhe | 4 g | | 0,8 tl | 0,3 rl | | 7 kcal | 0,2 g | 1,5 g | 0 g | 0 g |
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g | 0.8 g | | | | | 2,9 kcal | 0 g | 0,6 g | 0 g | 0 g |
Marenkipohja boström (Boström), annos 55g | 55 g | | | | | 150 kcal | 0,6 g | 36 g | 0 g | 0 g |
Alpro soya airy&creamy (Alpro soya), annos 251g | 200 g | | | | | 556 kcal | 2 g | 19 g | 51 g | 0,4 g |
Mangosose (Semper), annos 135g | 80 g | | | | | 40 kcal | 0,2 g | 10 g | 0,2 g | 0,7 g |
Mansikka | 120 g | | | 12 rl | 2,4 dl | 56 kcal | 0,6 g | 10 g | 0,2 g | 2,3 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 632 g | | | | | 1262 kcal | 15 g | 161 g | 59 g | 4,5 g |
Ravintosisältö / annos | 105 g | | | | | 210 kcal | 2,4 g | 27 g | 10 g | 0,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 200 kcal | 2,3 g | 25 g | 9 g | 0,7 g |
Kakkupohjan olen leiponut tuplana ja leikannut siitä puolet tähän kakkuun eli 3 munaa, 1dl sokeria vatkataan hyvin. 1dl perunajauhoja+1/2dl tattarijauhoja+1,5tl leivinjauhetta+1/2tl kanelia sekoitetaan yhdessä hyvin ja siivilöidään varoen munavaahdon joukkoon.
Kaadetaan voideltuun ja glut.
korppujauhoilla vuorattuun vuokaan.
Paista 175°n20-25min kunnes kakku on kypsä.
Kokeilen itse puutikulla kypsyyden, jos ei tartu tikkuun niin on kypsä.
Jauhoina voit käyttää myös 1,5dl gluteenitonta jauhoseosta
(pirkka, sunnuntai).
Kakkupohjahan on todella kevyt ja "pumpulimainen"joten käsittele sitä varoen kunnes on jäähtynyt.
Täytekakun kokoan:alle 1 levy (1/2 pohjasta), kostutan hieman riisimaidolla(soijamaito, mehu ym), 1/2 purkillista mangososetta, pilkottuja mansikoita, vatkattua soijavaahtoa n.2/3 koko määrästä, marenkilevy.
Kakun sivut päällystän lopulla vaahdolla.
Päälle koristeeksi mansikan puolikkaita ja reunoille mansikanpuolikkaita, orvokinkukkia tms mitä ikinä keksin ja haluan.
Kakku kannattaa tehdä valmiiksi, vähintään 3-4 t aiemmin, ainakin siihen asti että marenki on paikoillaan.
Näin marenki ehtii hieman pehmetä ja kakkua pystyy leikkaamaan.
Kakku on todella pumpulimaisen kevyt ja vähäkalorinen täytekakuksi.