Marenkitäytekakku gluton,maidoton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna, vapaan kanan omega-munia (Pirkka), annos 50g75 g    104 kcal10 g0,2 g7,4 g0 g
Sokeri 43 g14 kpl11 tl3,6 rl1/2 dl173 kcal0 g43 g0 g0 g
Perunajauho 1dl=70g35 g    118 kcal0 g29 g0 g0 g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g19 g    55 kcal1,3 g12 g0,3 g1,1 g
Leivinjauhe 4 g 0,8 tl0,3 rl 7 kcal0,2 g1,5 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8 g    2,9 kcal0 g0,6 g0 g0 g
Marenkipohja boström (Boström), annos 55g55 g    150 kcal0,6 g36 g0 g0 g
Alpro soya airy&creamy (Alpro soya), annos 251g200 g    556 kcal2 g19 g51 g0,4 g
Mangosose (Semper), annos 135g80 g    40 kcal0,2 g10 g0,2 g0,7 g
Mansikka 120 g  12 rl2,4 dl56 kcal0,6 g10 g0,2 g2,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
632 g    1262 kcal15 g161 g59 g4,5 g
Ravintosisältö / annos105 g    210 kcal2,4 g27 g10 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    200 kcal2,3 g25 g9 g0,7 g
Kakkupohjan olen leiponut tuplana ja leikannut siitä puolet tähän kakkuun eli 3 munaa, 1dl sokeria vatkataan hyvin. 1dl perunajauhoja+1/2dl tattarijauhoja+1,5tl leivinjauhetta+1/2tl kanelia sekoitetaan yhdessä hyvin ja siivilöidään varoen munavaahdon joukkoon.

Kaadetaan voideltuun ja glut.

korppujauhoilla vuorattuun vuokaan.

Paista 175°n20-25min kunnes kakku on kypsä.

Kokeilen itse puutikulla kypsyyden, jos ei tartu tikkuun niin on kypsä.

Jauhoina voit käyttää myös 1,5dl gluteenitonta jauhoseosta
(pirkka, sunnuntai).

Kakkupohjahan on todella kevyt ja "pumpulimainen"joten käsittele sitä varoen kunnes on jäähtynyt.

Täytekakun kokoan:alle 1 levy (1/2 pohjasta), kostutan hieman riisimaidolla(soijamaito, mehu ym), 1/2 purkillista mangososetta, pilkottuja mansikoita, vatkattua soijavaahtoa n.2/3 koko määrästä, marenkilevy.

Kakun sivut päällystän lopulla vaahdolla.

Päälle koristeeksi mansikan puolikkaita ja reunoille mansikanpuolikkaita, orvokinkukkia tms mitä ikinä keksin ja haluan.

Kakku kannattaa tehdä valmiiksi, vähintään 3-4 t aiemmin, ainakin siihen asti että marenki on paikoillaan.

Näin marenki ehtii hieman pehmetä ja kakkua pystyy leikkaamaan.

Kakku on todella pumpulimaisen kevyt ja vähäkalorinen täytekakuksi.