Britatorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Sokeri 90 g30 kpl23 tl7,5 rl1,1 dl365 kcal0 g90 g0 g0 g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 15 g 15 tl  61 kcal0,5 g15 g0 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g125 g    913 kcal1,3 g1,3 g100 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 95 g  10 rl1,5 dl326 kcal10 g67 g1,1 g3,3 g
Vadelma 200 g  20 rl4 dl82 kcal2 g8,2 g1,6 g7,4 g
Vispikerma Flora 20%250 g    550 kcal7,5 g13 g50 g0 g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g250 g    175 kcal30 g10 g1,3 g0 g
Sokeri 20 g6,7 kpl5 tl1,7 rl0,2 dl81 kcal0 g20 g0 g0 g
Maito, Kevyt100 g 20 tl6,7 rl1 dl46 kcal3,2 g4,8 g1,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1310 g    2835 kcal75 g228 g172 g11 g
Ravintosisältö / annos164 g    355 kcal9 g29 g22 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    216 kcal5,7 g17 g13 g0,8 g
Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.

Vaahdota voi ja 1dl makeutusaineita (itse käytin 50/50 sokeria ja makeutusjauhetta).

Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon.

Sekoita joukkoon 1,5dl vehnäjauhoja, (joihin voit halutessasi lisätä 2tl leivinjauhetta) vuorotellen maidon kanssa.

Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vaahdota valkuaiset ja 1,5dl makeutusaineita kovaksi vaahdoksi.

Lisää vaahto kuohkeasti taikinan päälle.

Paista 175c/n.20min.

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka.

Puolita jäähtynyt torttu ja lisää kerma-rahkaseoksesta puolet ensimmäisen puolikkaan päälle.

Ripottele joukkoon marjoja.

Nosta toinen puolikas päälle ja lisää loput täytteet tämän päälle.