Kanttarellit alla carbonara
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Sipuli (kuorittu) | 50 g | 0,9 kpl | | | 0,6 dl | 14 kcal | 0,7 g | 2,4 g | 0,1 g | 0,9 g |
Kinkkusuikale, Portti | 80 g | | | | | 100 kcal | 14 g | 0,3 g | 5,6 g | 0 g |
Kanttarelli, tuore, annos 100g | 100 g | | | | | 24 kcal | 1,8 g | 3 g | 0,5 g | 1,9 g |
Keltuainen, 20g, annos 20g | 3 g | | | | | 1,9 kcal | 0,1 g | 0 g | 0,8 g | 0 g |
Parmesan formaggio da pasta | 20 g | | | | | 91 kcal | 8 g | 0 g | 6,6 g | 0 g |
|
| Koko resepti 3 annosta | 253 g | | | | | 231 kcal | 24 g | 5,7 g | 14 g | 2,8 g |
Ravintosisältö / annos | 84 g | | | | | 77 kcal | 8 g | 1,9 g | 4,5 g | 0,9 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 91 kcal | 10 g | 2,3 g | 5,4 g | 1,1 g |
1 iso sipuli
n. 1 dl kanttarelleja
n. 1 dl poutun savusuikale-kinkkua
3 kananmunankeltuaista
3 rkl parmesaanijuustoraastetta
mausteeksi suolaa ja mustapippuria
Lisukkeeksi esim.
kokojyväpastaa, penne-pasta sopii tähän kastikkeeseen erinomaisesti!
Jos haluat oikein nautiskella voit koristella annoksen parmesanlastuilla, mutta tästä tulee tietenkin bonus-kaloreita!
1. Kuullota sipuli, lisää kinkkusuikaleet ja sienet, ruskista kevyesti
2. Mausta
3. Jos syöt pastan kanssa, sekoita nyt kastike keitetyn pastan joukkoon (muutoin keltuaiset suoraan kastikkeeseen)
Tarkista maku
4. Lisää keltuaiset ruokaan kokoajan sekoittaen
5. Ripottele joukkoon parmesaani ja sekoita vielä kevyesti
Buon appetito!