Kanttarellit alla carbonara

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Kinkkusuikale, Portti80 g    100 kcal14 g0,3 g5,6 g0 g
Kanttarelli, tuore, annos 100g100 g    24 kcal1,8 g3 g0,5 g1,9 g
Keltuainen, 20g, annos 20g3 g    1,9 kcal0,1 g0 g0,8 g0 g
Parmesan formaggio da pasta20 g    91 kcal8 g0 g6,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
253 g    231 kcal24 g5,7 g14 g2,8 g
Ravintosisältö / annos84 g    77 kcal8 g1,9 g4,5 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    91 kcal10 g2,3 g5,4 g1,1 g
1 iso sipuli
n. 1 dl kanttarelleja
n. 1 dl poutun savusuikale-kinkkua
3 kananmunankeltuaista
3 rkl parmesaanijuustoraastetta
mausteeksi suolaa ja mustapippuria

Lisukkeeksi esim.

kokojyväpastaa, penne-pasta sopii tähän kastikkeeseen erinomaisesti!
Jos haluat oikein nautiskella voit koristella annoksen parmesanlastuilla, mutta tästä tulee tietenkin bonus-kaloreita!

1. Kuullota sipuli, lisää kinkkusuikaleet ja sienet, ruskista kevyesti
2. Mausta
3. Jos syöt pastan kanssa, sekoita nyt kastike keitetyn pastan joukkoon (muutoin keltuaiset suoraan kastikkeeseen)
Tarkista maku
4. Lisää keltuaiset ruokaan kokoajan sekoittaen
5. Ripottele joukkoon parmesaani ja sekoita vielä kevyesti

Buon appetito!