Karppi-letut by Hannajii

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna, paistettu 165 g3 kpl   333 kcal21 g0,5 g28 g0 g
Psyllium, luomu (Urtekram), annos 100g20 g    36 kcal0,3 g0 g0,1 g17 g
Lindahls Turkisk Yoghurt35 g    42 kcal1,2 g1,3 g3,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
220 g    411 kcal23 g1,8 g31 g17 g
Ravintosisältö / annos220 g    411 kcal23 g1,8 g31 g17 g
Ravintosisältö / 100g100 g    187 kcal10 g0,8 g14 g7,7 g
Hieman on vaikea ilman vaakaa laskeskella noita gramma määriä aivan totaalisen tarkkaan, mutta uskoisin päässeeni ihan tarpeeksi lähelle.

:)

Eli siis selkokielellä resepti kuuluu:

-3 munaa
-2 ruokalusikallista psyllium jauhetta (esim fiber hysk)
-3 ruokalusikallista turkkilaista jogurttia.

Sekoita ja paista.

Tästä tulee mielestäni melko "suolaista" joten jos haluaa tehdä makeita lettuja niin kannattanee lisätä esim steviaa tms. Joko taikinaan tai valmiille letulle.

Tälläisenään käy hyvin suolaiseksi letuksi.

Tästä tulee suunnilleen yksi paksuhko keskikokoisen paistinpannun pohjan kokoinen lettu tai muutama pienempi riippuen määrästä minkä pannulle kerralla lappaa.

Taikina on melko paksua "kittiä"