Languria salaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesimeloni, kuorittu (Kela 1989), annos 100g500 g    115 kcal2 g27 g0 g3 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g225 g1,8 kpl   46 kcal1,4 g8,5 g0,7 g3,1 g
Kurkku, tuore200 g1/2 kpl  4,4 dl20 kcal1,2 g3,4 g0,2 g1,4 g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki200 g 50 tl20 rl2,4 dl160 kcal26 g4 g4 g0 g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g32 g    81 kcal5,1 g0,5 g6,4 g0 g
Salaatti, jäävuori tuore100 g    10 kcal1,1 g0,8 g0,2 g1 g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g20 g    5,4 kcal0,3 g1 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1277 g    437 kcal37 g45 g12 g8,8 g
Ravintosisältö / annos319 g    109 kcal9 g11 g2,9 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    34 kcal2,9 g3,5 g0,9 g0,7 g
1. Leikkaa salaatti ohuehkoiksi suikaleiksi ja mausta ruususuolalla salaaatin lehdet
2. Pilko kurkku ja tomaatit kuutioiksi, sekoita aineita kevyesti keskenään.

Voit maustaa halutessasi tässä vaiheessa salaatin sitruunanmehulla ja tai vadelmavinegretellä
3. Murenna vuohenjuusto sekaan
4. Silppua kevätsipulin vartta joukkoon n. 1/2 dl tai maun mukaan
5. Pilko vesimeloni kuutioiksi ja lisää joukkoon
6. Lisää purkillinen raejuustoa
7. sekoita vielä kevyesti

Kurpitsansiemenet sopivat koristeeksi salaattiin, mutta niistä saa sitten vähän lisää kaloreita