Kukkakaalipyre

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 500 g1,3 kpl  9 dl119 kcal9 g11 g1,5 g11 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g5 g    5,1 kcal0 g1,1 g0 g0 g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl100 g    357 kcal2 g3 g38 g0 g
Valkopippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa100 g    300 kcal23 g0 g23 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g15 g    110 kcal0,2 g0,2 g12 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1221 g    894 kcal34 g16 g75 g12 g
Ravintosisältö / annos407 g    298 kcal11 g5,2 g25 g3,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    73 kcal2,8 g1,3 g6,1 g1 g
Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.