Lihapullat ranskankermaan

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman400 g    680 kcal48 g0 g40 g0 g
Korppujauho (Myllynparas), annos 50g50 g    185 kcal7 g36 g1,3 g2,1 g
Ranskankerma creme fraiche (Valio oy), annos 30g150 g    420 kcal3,5 g5,3 g42 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Sipuli 30 g0,6 kpl  1/3 dl9 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Mineraalisuola keskiarvo 5 g 0,7 tl1/4 rl 0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
749 g    1455 kcal73 g44 g95 g2,7 g
Ravintosisältö / annos83 g    161 kcal8,1 g4,9 g10 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    194 kcal10 g5,9 g13 g0,4 g
Laita korppujauho turpoamaan veteen 5-10min ajaksi.

Lisää ranskankerma (RANSKANKERMA TEKEE TAIKINAN KOOSTUMUKSESTA RYHDIKKKÄÄMMÄN KUIN KERMAVIILI!).

Mausta mieleiseksesi (suola, grillausmauste, paprika, curry..).

Pilko sekaan pieni määrä sipulia (puolet pienestä sipulista 20-30g meillä ok) ja yksi valkosipulikynsi.

Lisää jauheliha, vaivaa.

Lisää kananmunat, vaivaa.

Taikinasta tulee pienillä käsillä pyöritettynä 9 pullaa.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.10min.