Sitruunatorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai65 g  6,5 rl1 dl228 kcal7,8 g46 g1,4 g2 g
Kasviöljyvalmiste 82%, becel, juokseva 100 g  7,1 rl1,1 dl726 kcal0 g0,3 g82 g0 g
Maizena maissitärkkelys30 g    105 kcal0,2 g26 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton60 g    13 kcal0,2 g1 g0 g0,1 g
Luomuvoi (Rainbow), annos 10g25 g    185 kcal0,3 g0,3 g21 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl100 g    340 kcal2 g3 g35 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
775 g    2620 kcal38 g252 g161 g2,1 g
Ravintosisältö / annos78 g    264 kcal3,8 g25 g16 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    338 kcal4,9 g33 g21 g0,3 g
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
100 becel juokseva
Täyte:
2 dl vettä
1 1/4 sokeria
2 munaa
2 rkl maizenaa
4 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
25g voita
Koristeeksi:
1 dl kuohukermaa
1/2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää vehnäjauhot ja voisula.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan.

Paista 175'C 15-20 min.
Kumoa kypsä pohja.

Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja raasta kuori, purista mehu.

Sekoita kattilassa (alumiinikattila vesihauteessa, muutoin käytä teflon kattilaa) vesi, sokeri, munat, maizena ja sitruunamehu.

Kuumenna ja hämmennä kunnes kiisseli sakenee.

Lisää sitruunan kuori ja voi.
Sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte torttupohjan syvennykseen ja jäähdytä torttua jääkaapissa/pakastimessa 30min-2 tuntia.

Koristele jäähtynyt torttu kermavaahdolla :D