Kaalikääryleet
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kaali, valkokaali | 1200 g | | | | | 253 kcal | 14 g | 41 g | 2,4 g | 25 g |
Suola, annos 3g | 10 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % | 400 g | | | | | 910 kcal | 76 g | 0 g | 68 g | 0 g |
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g | 50 g | | | | | 170 kcal | 3,3 g | 39 g | 0,6 g | 0 g |
Sipuli | 55 g | 1 kpl | | | 0,6 dl | 17 kcal | 0,7 g | 2,6 g | 0,1 g | 0,9 g |
Oivariini, 80 normaalisuolainen | 10 g | | | | | 72 kcal | 0,1 g | 0,1 g | 8 g | 0 g |
Kananmuna, keitetty | 55 g | 1 kpl | | | | 79 kcal | 6,9 g | 0,2 g | 5,6 g | 0 g |
Kuohukerma | 100 g | | | | | 340 kcal | 2 g | 3 g | 35 g | 0 g |
Suola, annos 3g | 5 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Siirappi | 140 g | | 20 tl | 7 rl | 1 dl | 422 kcal | 0,1 g | 104 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 17 annosta | 2025 g | | | | | 2263 kcal | 104 g | 189 g | 120 g | 26 g |
Ravintosisältö / annos | 119 g | | | | | 133 kcal | 6,1 g | 11 g | 7 g | 1,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 112 kcal | 5,1 g | 9 g | 5,9 g | 1,3 g |
1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa
Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia
Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia
Ohjeet
Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.
Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.
Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.
Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.
Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.
Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.
Valmista täyte.
Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.
Kääri lehdet paketiksi.
Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.
Valele päälle siirappia ja margariininokareet.
Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.
Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.
Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.