Kaalikääryleet

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1200 g    253 kcal14 g41 g2,4 g25 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 400 g    910 kcal76 g0 g68 g0 g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g50 g    170 kcal3,3 g39 g0,6 g0 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Oivariini, 80 normaalisuolainen10 g    72 kcal0,1 g0,1 g8 g0 g
Kananmuna, keitetty 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Kuohukerma100 g    340 kcal2 g3 g35 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 140 g 20 tl7 rl1 dl422 kcal0,1 g104 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
17 annosta
2025 g    2263 kcal104 g189 g120 g26 g
Ravintosisältö / annos119 g    133 kcal6,1 g11 g7 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    112 kcal5,1 g9 g5,9 g1,3 g
1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.