Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali500 g    106 kcal6 g17 g1 g11 g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 200 g 40 tl13 rl2 dl265 kcal5,3 g6,4 g24 g0 g
Dijonsinappi, Maille, Original15 g    11 kcal0,6 g1,2 g0,5 g0,5 g
Ruohosipuli, tuore20 g  2,9 rl1/2 dl5,4 kcal0,3 g0,8 g0,1 g0,2 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g110 g    157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
848 g    549 kcal26 g27 g37 g12 g
Ravintosisältö / annos141 g    91 kcal4,4 g4,4 g6,2 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    65 kcal3,1 g3,1 g4,4 g1,4 g
Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.