Lihamureke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka400 g    672 kcal80 g0 g40 g0 g
Ruokakerma, Pirkka 10%100 g    120 kcal2,9 g4,5 g10 g0 g
Korppujauho (Pirkka)50 g    179 kcal7 g35 g1,1 g2,5 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl60 g    79 kcal7,8 g0,3 g5,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
774 g    1214 kcal100 g47 g71 g5,1 g
Ravintosisältö / annos194 g    304 kcal25 g12 g18 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    157 kcal13 g6,1 g9 g0,7 g
Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.