Samettinen kesäkurpitsakeitto
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Sipuli | 200 g | 3,6 kpl | | | 2,2 dl | 61 kcal | 2,5 g | 10 g | 0,4 g | 3,4 g |
Valkosipuli | 10 g | 2,5 kpl | | | | 11 kcal | 0,8 g | 1,6 g | 0,1 g | 0,2 g |
Voi | 10 g | | 2 tl | 0,7 rl | 0,1 dl | 73 kcal | 0,1 g | 0 g | 8,1 g | 0 g |
Kesäkurpitsa zucchini | 2000 g | 5,7 kpl | | | | 361 kcal | 11 g | 50 g | 8 g | 14 g |
Vesi, vesijohtovesi | 200 g | | 40 tl | 13 rl | 2 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g | 150 g | | | | | 420 kcal | 29 g | 0 g | 33 g | 0 g |
Basilika, tuore | 50 g | | | 25 rl | 3,9 dl | 14 kcal | 1,6 g | 0,5 g | 0,4 g | 0,8 g |
|
| Koko resepti 7 annosta | 2620 g | | | | | 938 kcal | 45 g | 62 g | 50 g | 18 g |
Ravintosisältö / annos | 374 g | | | | | 134 kcal | 6,4 g | 8,8 g | 7,1 g | 2,6 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 36 kcal | 1,7 g | 2,4 g | 1,9 g | 0,7 g |
Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)
sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa
Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.
Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).
Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.
Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.
Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.
mukiin.
Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.
Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.
Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.
Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.
Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.