Kevyempi sitruunajuustokakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)300 g    165 kcal16 g8,1 g7,5 g0 g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g500 g    1390 kcal5 g128 g48 g1 g
Tomusokeri 1dl=60g30 g    120 kcal0 g30 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16 g    64 kcal0 g16 g0 g0 g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml100 g    21 kcal8,1 g0 g0,3 g0,1 g
Kauradigestive (Semper), annos 8g400 g    1880 kcal16 g272 g80 g0 g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl531 kcal0,3 g0,5 g60 g0 g
Vadelma 200 g  20 rl4 dl82 kcal2 g8,2 g1,6 g7,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1646 g    4253 kcal48 g462 g197 g8,5 g
Ravintosisältö / annos82 g    212 kcal2,4 g23 g10 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    258 kcal2,9 g28 g12 g0,5 g
Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.