Kevyempi sitruunajuustokakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Tofu, pehmeä (oy soya ab) | 300 g | | | | | 165 kcal | 16 g | 8,1 g | 7,5 g | 0 g |
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g | 500 g | | | | | 1390 kcal | 5 g | 128 g | 48 g | 1 g |
Tomusokeri 1dl=60g | 30 g | | | | | 120 kcal | 0 g | 30 g | 0 g | 0 g |
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g | 16 g | | | | | 64 kcal | 0 g | 16 g | 0 g | 0 g |
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml | 100 g | | | | | 21 kcal | 8,1 g | 0 g | 0,3 g | 0,1 g |
Kauradigestive (Semper), annos 8g | 400 g | | | | | 1880 kcal | 16 g | 272 g | 80 g | 0 g |
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen | 100 g | | 20 tl | 7,1 rl | 1,1 dl | 531 kcal | 0,3 g | 0,5 g | 60 g | 0 g |
Vadelma | 200 g | | | 20 rl | 4 dl | 82 kcal | 2 g | 8,2 g | 1,6 g | 7,4 g |
|
| Koko resepti 20 annosta | 1646 g | | | | | 4253 kcal | 48 g | 462 g | 197 g | 8,5 g |
Ravintosisältö / annos | 82 g | | | | | 212 kcal | 2,4 g | 23 g | 10 g | 0,4 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 258 kcal | 2,9 g | 28 g | 12 g | 0,5 g |
Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)
Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria
Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.
Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.
Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.
Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.
Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.
Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.
Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.
(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)
Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.