Kevyt makaronilaatikko (10% nauta, 0% maito, ei juustoa)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Makaroni, Myllyn Paras (keittämätön)400 g    1400 kcal53 g275 g8,4 g13 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Sipuli (kuorittu)125 g2,3 kpl  1,4 dl34 kcal1,6 g6 g0,3 g2,1 g
Kananmuna kuorineen punnittu185 g3,1 kpl   233 kcal20 g0,6 g17 g0 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 700 g 140 tl47 rl 186 kcal23 g22 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Valkopippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1818 g    2527 kcal174 g304 g66 g16 g
Ravintosisältö / annos364 g    506 kcal35 g61 g13 g3,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    139 kcal10 g17 g3,6 g0,9 g
Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta.

Kuori ja hienonna iso sipuli.

Paista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sipuli ja kuullota.

Mausta seos 1/2 tl suolaa, ripauksella valkopippuria ja 1tl paprikajauhetta.

Kaada uunivuoan pohjalle puolet makaroneista, väliin jauhelihaseos, päälle loput makaronit.

Sekoita 3 kananmunaa ja 7 dl maitoa, lisää seokseen 1 tl suolaa ja 1 rkl kuivattua lipstikkaa (ei löytynyt ruoka-ainehausta).

Kaada neste vuokaan.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa tunti.

Tarjoa ketsupin kanssa.