Kanalasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kanasuikale, 100g, paistettu500 g    650 kcal90 g11 g31 g0 g
Hopeasipuli raaka (Pirkka), annos 100g100 g    30 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Salsa medium (Rainbow)100 g    25 kcal1,1 g4,3 g0,2 g1,5 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g200 g    560 kcal38 g0,1 g44 g0 g
Pakastepinaatti (Pirkka) 150g150 g    21 kcal2,9 g0,6 g0,8 g0 g
Jalapeno (Pirkka), annos 190g20 g    4,6 kcal0,1 g0,6 g0,2 g0 g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g200 g    720 kcal56 g4 g54 g0 g
Kumina mauste (Mausteet), annos 2g2 g    7,5 kcal0,4 g0,9 g0,4 g0,2 g
Tortilla täyttämätön320 g    960 kcal26 g163 g22 g8,6 g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)60 g    51 kcal0,6 g2,1 g4,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1662 g    3040 kcal217 g193 g157 g12 g
Ravintosisältö / annos416 g    761 kcal54 g48 g39 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    183 kcal13 g12 g9 g0,7 g
1. Ruskista suikaleet, samalla uuni esilämpiämään 180 celsiuksen paikkeille.

- Kanan saatuaan värinsä heitä silpottu sipuli pariksi minuutiksi paistumaan.

2. Sipulin paistuttua heitä seuraan valkosipulin kynnet pilkottuna tai puristettuna ja rohkea hyppysellinen kuminaa (= ruokalusikallinen+)

3. Salsa puoli purkkia (1,5dl?).

Laske hieman lämpöä ja anna salsan nesteiden haihtua.

4. Laske levynlämpö matalaksi ja lisää pinaatti, ¾ koskenlaskijaa, ja loraus kermaa.

Sekoita ja anna porista.

5. Hiero voita valitsemasi uuniastian pohjalle sekä reunoille.

Olettaen että astia ei ole täydellisen kokoinen, revi ja asettele tortillat jotta ne peittävät koko pohjan.

(Vielä reilu ravistus creolea.)

6. Levitä lihaseos pannulta tortillojen päälle.

Toistaen edellisistä vaihettä peittele liha toisella tortilla kerroksella.

7. Lisää reilulla kädellä juustoraasteita tortillakerroksen päälle, ripotellen väliin muutaman jalopenon.

8. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja aseta esilämmitettyyn (180 astetta) uuniin.

Anna istua n. 10-15 minuuttia jotta juusto sulaa kokonaan.

9. Poista folio mutta pidä vuoka uunissa. 5-10min ilman folioa ja juusto saa kauniin rusketuksen.