Kanalasagne
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kanasuikale, 100g, paistettu | 500 g | | | | | 650 kcal | 90 g | 11 g | 31 g | 0 g |
Hopeasipuli raaka (Pirkka), annos 100g | 100 g | | | | | 30 kcal | 1,3 g | 4,8 g | 0,2 g | 1,7 g |
Salsa medium (Rainbow) | 100 g | | | | | 25 kcal | 1,1 g | 4,3 g | 0,2 g | 1,5 g |
Valkosipuli | 10 g | 2,5 kpl | | | | 11 kcal | 0,8 g | 1,6 g | 0,1 g | 0,2 g |
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g | 200 g | | | | | 560 kcal | 38 g | 0,1 g | 44 g | 0 g |
Pakastepinaatti (Pirkka) 150g | 150 g | | | | | 21 kcal | 2,9 g | 0,6 g | 0,8 g | 0 g |
Jalapeno (Pirkka), annos 190g | 20 g | | | | | 4,6 kcal | 0,1 g | 0,6 g | 0,2 g | 0 g |
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g | 200 g | | | | | 720 kcal | 56 g | 4 g | 54 g | 0 g |
Kumina mauste (Mausteet), annos 2g | 2 g | | | | | 7,5 kcal | 0,4 g | 0,9 g | 0,4 g | 0,2 g |
Tortilla täyttämätön | 320 g | | | | | 960 kcal | 26 g | 163 g | 22 g | 8,6 g |
Kevyt ruokakerma 7% (Flora) | 60 g | | | | | 51 kcal | 0,6 g | 2,1 g | 4,2 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1662 g | | | | | 3040 kcal | 217 g | 193 g | 157 g | 12 g |
Ravintosisältö / annos | 416 g | | | | | 761 kcal | 54 g | 48 g | 39 g | 3,1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 183 kcal | 13 g | 12 g | 9 g | 0,7 g |
1. Ruskista suikaleet, samalla uuni esilämpiämään 180 celsiuksen paikkeille.
- Kanan saatuaan värinsä heitä silpottu sipuli pariksi minuutiksi paistumaan.
2. Sipulin paistuttua heitä seuraan valkosipulin kynnet pilkottuna tai puristettuna ja rohkea hyppysellinen kuminaa (= ruokalusikallinen+)
3. Salsa puoli purkkia (1,5dl?).
Laske hieman lämpöä ja anna salsan nesteiden haihtua.
4. Laske levynlämpö matalaksi ja lisää pinaatti, ¾ koskenlaskijaa, ja loraus kermaa.
Sekoita ja anna porista.
5. Hiero voita valitsemasi uuniastian pohjalle sekä reunoille.
Olettaen että astia ei ole täydellisen kokoinen, revi ja asettele tortillat jotta ne peittävät koko pohjan.
(Vielä reilu ravistus creolea.)
6. Levitä lihaseos pannulta tortillojen päälle.
Toistaen edellisistä vaihettä peittele liha toisella tortilla kerroksella.
7. Lisää reilulla kädellä juustoraasteita tortillakerroksen päälle, ripotellen väliin muutaman jalopenon.
8. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja aseta esilämmitettyyn (180 astetta) uuniin.
Anna istua n. 10-15 minuuttia jotta juusto sulaa kokonaan.
9. Poista folio mutta pidä vuoka uunissa. 5-10min ilman folioa ja juusto saa kauniin rusketuksen.