Marjahyydyke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valio vaahtoutuva vaniljakastike 250g500 g    800 kcal24 g80 g45 g0 g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki250 g 50 tl17 rl2,5 dl160 kcal28 g11 g1 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Vadelma 150 g  15 rl3 dl62 kcal1,5 g6,1 g1,2 g5,6 g
Mansikka 150 g  15 rl3 dl70 kcal0,8 g13 g0,3 g2,9 g
Mustikka metsä- 180 g  15 rl3 dl79 kcal0,9 g12 g1,1 g5,9 g
Vanilliinisokeri, teelusikka10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Liivatelehti, gelatiini300 g    1047 kcal257 g0 g0,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
28 annosta
1625 g    2603 kcal312 g216 g49 g14 g
Ravintosisältö / annos58 g    93 kcal11 g7,7 g1,7 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    160 kcal19 g13 g3 g0,9 g
500g vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g maitorahkaa
1dl sokeria
3dl mansikoita
3 dl vadelmia
3 dl mustikoita
3 liivatelehteä
2tl vanilliinisokeria

Mittaa sokeri ja tuoreet tai hieman sulaneet PUNAISET marjat sokerien kanssa tehosekoittimeen ja tee niistä kuohkea "mehu".

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita sen jälkeen sekaan varomasti rahka.

Kuumenna punaista marjatahnaa tilkka jotta saat puristetut liivatteet sulatettua hyvin ja tästä syntyneen hieman jo jäähtyneen liivatenesteen sekoitat sitten marjatahnan kanssa huolellisesti vaniljakastike/rahkaseoksen sekaan.

Ota pari litran kakkuvuokaa ja laita Laita ensin pohjalle rahkaseosta ripottele mustikoita välille ja lopuksi viimeinen kerros rahkaseosta.

Hyydytä yön yli jääkaapissa tai muutama tunti pakastimessa.

Hyydyke irtoaa vuoasta helposti kus kastat sen nopeasti kuumaan veteen ennen hyydykkeen kumoamista lautaselle.

Vuala ! Tarjoile ! Herkkua !