Porokastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Poronliha 400 g    510 kcal86 g0 g18 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Vehnäjauho puolikarkea 40 g  4 rl0,6 dl137 kcal4,1 g28 g0,5 g1,4 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g20 g    18 kcal0,6 g0,7 g1,4 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
760 g    692 kcal92 g34 g20 g3,2 g
Ravintosisältö / annos190 g    173 kcal23 g8,4 g5 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    91 kcal12 g4,4 g2,6 g0,4 g
Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)