Perunamuussi (peruna, margariini, maito, sipuli)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g333 g4,8 kpl   200 kcal5 g43 g0,3 g3 g
Sipuli (kuorittu)17 g0,3 kpl  0,2 dl4,5 kcal0,2 g0,8 g0 g0,3 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen33 g 6,7 tl2,2 rl1/3 dl11 kcal1,1 g1,6 g0 g0 g
Oivariini voimakassuolainen (punainen)6.7 g    46 kcal0,1 g0,1 g5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
390 g    261 kcal6,4 g46 g5,3 g3,3 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    67 kcal1,6 g12 g1,4 g0,8 g
Kuori ja pieni perunat.

Laita ne kiehuvaan veteen.

Silppua sipuli ja lisää joukkoon (voit lisätä sipulin myös vasta kun perunat ovat jo kypsiä ja vesi on poistettu jolloin ne jäävät raaoiksi mutta tuovat mukavaa makua).

Keitä perunat hyvin kypsiksi (kunnes ne hajoavat haarukalla kokeiltaessa).

Valuta pois vesi.

Lisää suola, margariini ja maito ja muusaa perunasurvimella tai sauvasekoittimella.

Margariiniksi ja maidoksi käyvät hyvin rasvattomat vaihtoehdot, niistäkin tulee mahtava maku.