Talvikurpitsakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paprika keltainen 100 g0,6 kpl   30 kcal0,9 g5,1 g0,2 g2 g
Sipuli (kuorittu)14 g1/4 kpl  0,2 dl3,7 kcal0,2 g0,7 g0 g0,2 g
Chili paprika punainen45 g    18 kcal0,9 g4,1 g0 g0 g
Lime, kuorittu, annos 50g50 g    18 kcal0,3 g1,1 g0,6 g1,4 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Talvikurpitsa (butternut squash), annos 100g1000 g    380 kcal11 g83 g1 g16 g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)100 g    165 kcal3 g4 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1523 g    648 kcal17 g100 g19 g20 g
Ravintosisältö / annos254 g    108 kcal2,9 g17 g3,2 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    43 kcal1,1 g6,5 g1,3 g1,3 g
Halkaise, kuori ja poista siemenet taivikurpitsasta (Butternut squash).

Kuutioi kurpitsa ja laita ne 3 l kattilaan.

Lisää kattilaan puhdistetut ja paloitellut paprikat, chili, sipuli ja vesi sekä kasvisliemikuutio.

Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes ainekset ovat kypsiä.

Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää limen mehu ja ruokakerma.

Lisää suolaa jos tarvitaan.

Keitto on hyvää niin lämpimänä tai kylmänä.