Poro-kasvissosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Poronliha, paistettu 220 g    440 kcal55 g0 g25 g0 g
Bataatti, kuorittu 240 g1,9 kpl   194 kcal3,8 g40 g0,1 g7,2 g
Nauris 220 g1,3 kpl   60 kcal2,2 g9 g0,7 g4,2 g
Chili, raaka, punainen (-), annos 100g30 g    57 kcal0,6 g2,4 g0,1 g0,5 g
Sipuli (kuorittu)210 g3,8 kpl  2,3 dl57 kcal2,7 g10 g0,4 g3,6 g
Palsternakka 150 g1 kpl   95 kcal0,8 g18 g0,6 g6,8 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g150 g    45 kcal1,5 g6 g0,5 g0 g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g15 g    14 kcal0,5 g0,5 g1,1 g0,1 g
Paprika-chili tuorejuusto viola50 g    80 kcal4 g2 g6,5 g0 g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl200 g    170 kcal2,8 g8,8 g14 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 200 g 40 tl13 rl2 dl91 kcal6 g10 g3 g0 g
Siirappi, tumma45 g    144 kcal0 g33 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
2880 g    1505 kcal82 g151 g52 g26 g
Ravintosisältö / annos240 g    125 kcal6,8 g13 g4,3 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    52 kcal2,8 g5,2 g1,8 g0,9 g
Käristyslihat ruskistetaan pannulla ja haudutellaan tunnin verran niukassa nesteessä, vettä ja omaa savuporofondia.

Kasvit kuutioina + Viola isoon kattilaan, 45 min keittämisen jälkeen sauvalla sekaisin, lisätään lihat, kerma, maito ja maustetaan mustapippurilla, currykin sopii.