Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen39 g    281 kcal0,4 g0,4 g31 g0 g
Sipuli 0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Purjosipuli 452 g2,3 kpl   104 kcal8,2 g11 g0,9 g10 g
Lehtikaali 142 g   2,8 dl57 kcal4,9 g5,8 g0,9 g2,8 g
Kesäkurpitsa zucchini 582 g1,7 kpl   105 kcal3,3 g15 g2,3 g4,1 g
Valkosipuli 6 g1,5 kpl   6,5 kcal0,5 g1 g0 g0,1 g
Vesi800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g200 g    120 kcal1,8 g10 g8 g0,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2221 g    672 kcal19 g43 g43 g17 g
Ravintosisältö / annos370 g    112 kcal3,2 g7,2 g7,2 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    30 kcal0,9 g1,9 g1,9 g0,8 g
1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)