Kevyt bolognese parsakaalilla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha 10%400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Sipuli (kuorittu)70 g1,3 kpl  0,8 dl19 kcal0,9 g3,4 g0,1 g1,2 g
Mutti paseerattu tomaatti90 g    29 kcal1,5 g4,1 g0,1 g0 g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g70 g    52 kcal3,2 g9 g0,1 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Parsakaali, keitetty, suolaton 250 g5 kpl  4,6 dl88 kcal12 g4,9 g0,8 g6,3 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Basilika, kuivattu 2 g 2 tl1 rl 5,1 kcal0,3 g0,4 g0,1 g0,8 g
Oregano, kuivattu 2 g 2 tl1 rl 6,1 kcal0,2 g0,4 g0,2 g0,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
899 g    974 kcal98 g23 g52 g10 g
Ravintosisältö / annos225 g    244 kcal24 g5,8 g13 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    108 kcal11 g2,6 g5,7 g1,1 g
Kuullota sipuli ja lisää joukkoon jauheliha.

Ruskista kevyesti.

Kaada joukkoon tomaattimurska ja tomaattipyre ja lisää puolitoista tölkillistä vettä.

Anna kiehua.

Kiehauta parsakaalit kevyesti ja lisää kastikkeeseen.

Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla ja oreganolla.

Lisää joukkoon valkosipulimurskaa oman maun mukaan.