Suklaa-kinuskipiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, normaalisuolainen (Valio)125 g    900 kcal1 g1 g100 g0 g
Sokeri 149 g50 kpl37 tl12 rl1,8 dl604 kcal0 g149 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 20 g 6,7 tl3,3 rl1/2 dl74 kcal3,7 g2,2 g4,3 g6,1 g
Kuohukerma400 g    1360 kcal8 g12 g140 g0 g
Fariinisokeri200 g    812 kcal0 g200 g0 g0 g
Suola, annos 3g1.3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Taloussuklaa suklaalevy (Fazer), annos 6.25g200 g    1040 kcal7,8 g118 g60 g11 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1423 g    5583 kcal58 g596 g323 g22 g
Ravintosisältö / annos119 g    467 kcal4,8 g50 g27 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    392 kcal4,1 g42 g23 g1,6 g
125g voita
1¾ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
(painoksi kuivia herneitä tai riisiä)

Kinuskitäyte
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
¼ tl suolaa

Suklaakuorrute
200 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa

Koristeluun
kaakaojauhetta

1. Leivo pohja.

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Vatkaa muna joukkoon.

Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe ja lisää seos voivaahtoon.

Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin jäähtymään puoleksi tunniksi.

2. Keitä sillä aikaa kinuski.

Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja suola.

Keitä seosta hiljalleen 20–30 minuuttia, kunnes se sakenee.

Sekoita aluksi muutaman kerran.

Jätä kinuski odottamaan.

3. Ota taikina jääkapista ja kauli se kahden leivinpaperin välissä ohueksi, piirakkavuokaan sopivaksi levyksi.

Nosta levy vuokaan pohjaksi ja reunoiksi.

Leikkaa ylimääräinen taikina pois.

Nosta leivinpaperi taikinapohjalle ja kaada sen päälle riisiä tai kuivia herneitä painoksi.

4. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Paista taikinapohjaa 15 minuuttia.

Nosta leivinpaperi sekä painot pois ja paista pohjaa vielä 5 minuuttia.

Ota piiraspohja uunista ja käännä uunin lämpö 150 asteeseen.

5. Pilko ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Jätä odottamaan.

6. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.

Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen.

Kaada kuuma kerma munien joukkoon, sekoita.

Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu.

Pidä lämpö mietona, jotta munat eivät kypsy kokkeliksi.

7. Kaada kermaseos sulan suklaan joukkoon.

Levitä kinuski esipaistetulle pohjalle.

Kaada suklaakuorrutus päälle ja siirrä piiras uuniin paistumaan 5 minuutiksi.

Käännä lämpö uunista pois ja anna piiraan olla jäähtyvässä uunissa vielä puoli tuntia.

8. Jäähdytä piiras kunnolla ja siirrä se jääkaappiin.

Piiras on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Ripottele valmiin piiraan pinnalle kaakaojauhetta.