Juustokakku Vanilja-mansikka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Digestive täysjyväkeksi (Lu), annos 15g200 g    900 kcal15 g136 g32 g7,2 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Liivatelehti, gelatiini10 g    35 kcal8,6 g0 g0 g0 g
Valkuainen (100g)70 g    29 kcal6,9 g1,1 g0,1 g0 g
Philadelphia tuorejuusto 200g200 g    510 kcal12 g6,4 g48 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 400 g 80 tl27 rl4 dl1321 kcal8 g12 g140 g0 g
Laktoositon maitojuoma, rasvaton [annos 170g]200 g 40 tl13 rl 50 kcal6,6 g5,8 g0 g0 g
Vaniljatanko (Keski), annos 18g18 g    59 kcal1,3 g10 g1,3 g0,5 g
Sokeri 106 g35 kpl27 tl8,8 rl1,3 dl430 kcal0 g106 g0 g0 g
Mansikka 300 g  30 rl6 dl140 kcal1,5 g25 g0,6 g5,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1604 g    4199 kcal61 g303 g303 g13 g
Ravintosisältö / annos160 g    419 kcal6,1 g30 g30 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    262 kcal3,8 g19 g19 g0,8 g
Pohja:
- keksipohja Digestive-kekseistä

Täyte:
5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko

Kiillekerros:

Vaihtoehto 1:
mansikoita
3 liivatetta
3 dl vahvaa mansikkamehua (esim.

Fun Light -tiivisteestä valmistettua)

Vaihtoehto 2:
3 liivatetta
3 dl mansikkasurvosta
¼ dl sokeria

Valmista keksipohja linkin takaa löytyvää ohjetta noudattaen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.

Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito.

Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan.

Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa.

Poista vaniljatangon puolikkaat.

Sulata liivatteet kuumaan kastikkeeseen.

Jäähdytä hetki.

Kaada kastike valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen).

Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa (3-4 tuntia tai kunnes täyte on selvästi hyytynyt).

Kiilteen tekemiseen on kaksi vaihtoehtoista tapaa.

Vaihtoehto 1:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle.

Valmista mansikkamehu ja kiehauta se kattilassa.

Sulata liivatelehdet siihen.

Kaada mansikoiden päälle vuokaan.

Huom: kun liemi kaadetaan mansikoiden päälle, ne saattavat nousta nesteen pintaan.

Jos haluat, että mansikat jäävät kiillekerroksen sisään, voit kaataa ensin vain osan kiillenesteestä ja hyydyttää sen jääkaapissa.

Sitten voit lämmittää uudelleen lopun kiilteen, mikäli se on ehtinyt jähmettyä (liivatteen uudelleen “sulattaminen” on käsittääkseni mahdollista!) ja kaataa sen mansikoiden päälle.

Aiemmin hyytynyt kiille pitää mansikat nyt paikoillaan.

Hyydytä taas jääkaapissa.

Vaihtoehto 2:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Soseuta mansikat sauvasekoittimella.

Sekoita joukkoon sokeri.

Kiehauta n. ½ dl soseesta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen.

Yhdistä lopun soseen kanssa.

Kaada vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Huom.

Itsellä loppui kesken liivatteet niin pinta jäi vajaaksi ohjeen osalta.

Laitoin vaan mansikoita lillumaan kakun päälle n.25g verran, siksi ei ohjeessa ole loppua tästä ohjeesta.

Kts. Päällysohjeet siis kakun viimeistelyyn :)