Hiivaleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 455 g  46 rl7 dl1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 450 g 90 tl30 rl4,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
916 g    1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Ravintosisältö / annos76 g    130 kcal3,9 g26 g0,5 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    171 kcal5,1 g35 g0,6 g1,7 g
7 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
n. 4,5 dl vettä (oltava 42-asteista)

Sekoita kuivat ainekset keskenään.

Lisää vesi ja sekoita käsin vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet, ei saa vaivata! Taikinasta pitäisi tulla melko löysää, joten älä lisää enempää jauhoja.

Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä, kunnes taikina on löysää.

Jätä taikina peitettynä kuplimaan rauhassa noin 12-18 tunniksi.

Laita kattila tms. uunia kestävä korkea ja kannellinen astia kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 225*C.

Taittele valmis taikina nyssäkäksi ja laita kattilaan kun uuni on valmis.

Paista ensin kannen alla 30 minuuttia ja vielä 15-20 minuuttia ilman kantta.

Leipä on valmis, kun se on paahtuneen ruskettunut pinnalta.