Hiivaleipä
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Vehnäjauho puolikarkea | 455 g | | | 46 rl | 7 dl | 1561 kcal | 46 g | 319 g | 5,5 g | 16 g |
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g | 0.5 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Suola, annos 3g | 10 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Vesi, vesijohtovesi | 450 g | | 90 tl | 30 rl | 4,5 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 12 annosta | 916 g | | | | | 1561 kcal | 46 g | 319 g | 5,5 g | 16 g |
Ravintosisältö / annos | 76 g | | | | | 130 kcal | 3,9 g | 26 g | 0,5 g | 1,3 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 171 kcal | 5,1 g | 35 g | 0,6 g | 1,7 g |
7 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
n. 4,5 dl vettä (oltava 42-asteista)
Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Lisää vesi ja sekoita käsin vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet, ei saa vaivata! Taikinasta pitäisi tulla melko löysää, joten älä lisää enempää jauhoja.
Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä, kunnes taikina on löysää.
Jätä taikina peitettynä kuplimaan rauhassa noin 12-18 tunniksi.
Laita kattila tms. uunia kestävä korkea ja kannellinen astia kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 225*C.
Taittele valmis taikina nyssäkäksi ja laita kattilaan kun uuni on valmis.
Paista ensin kannen alla 30 minuuttia ja vielä 15-20 minuuttia ilman kantta.
Leipä on valmis, kun se on paahtuneen ruskettunut pinnalta.