Linssi-kaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Kaali, valkokaali100 g    21 kcal1,2 g3,4 g0,2 g2,1 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Parsakaali pakaste Rainbow300 g    60 kcal9 g6 g0 g7,5 g
Keltainen linssi (luomu) (Aduki), annos 100g150 g    455 kcal36 g73 g1,7 g17 g
Flora ruokakerma 15%70 g    105 kcal1,4 g1,8 g11 g0 g
Rypsiöljy 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl177 kcal0 g0 g20 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5 g0,9 kpl   3,6 kcal0,3 g0,6 g0 g0,1 g
Sambal Oelek chilitahna (Pirkka), annos 110g5 g    3,5 kcal0,2 g0,2 g0,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2260 g    885 kcal50 g91 g35 g29 g
Ravintosisältö / annos452 g    177 kcal10 g18 g7,1 g5,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    39 kcal2,2 g4 g1,6 g1,3 g
Kuullota 1 iso sipuli ja 1-2 kynttä valkosipulia.

Lisää 1,5 L vettä ja chilitahna.

Lisää kiehuvaan veteen ensin kaali suikaloituna ja 5 min kuluttua 1,5 dl linssejä.

Kun linssit ovat kiehuneet 10min lisää vielä pakasteparsakaalit ja loraus kermaa.