Lasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kasviöljyvalmiste 82%, becel, juokseva 20 g  1,4 rl0,2 dl145 kcal0 g0,1 g16 g0 g
Paistijauheliha 10%450 g    765 kcal90 g0 g45 g0 g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g50 g    172 kcal6,1 g34 g0,4 g3,9 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Parmesan formaggio da pasta30 g    137 kcal12 g0 g10 g0 g
Kerma, kahvikerma, kevyt, rasvaa 10 % , vähälaktoosinen 100 g 20 tl6,7 rl1 dl120 kcal3,1 g4,5 g10 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Maito plus rasvaton (Valio), annos 250g700 g    280 kcal35 g34 g0 g0 g
Tomaattikastike Kypsennetty (Juvenes), annos 50g150 g    65 kcal1,3 g13 g0,9 g0 g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta65 g  6,5 rl1 dl234 kcal8,5 g46 g1,4 g2,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1815 g    1987 kcal158 g145 g85 g12 g
Ravintosisältö / annos303 g    332 kcal26 g24 g14 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    109 kcal8,7 g8 g4,7 g0,7 g
Kuullota sipulit, käytä jauheliha pannulla.

Lisää tomaattisose, ripaus viinietikkaa, lihaliemi (jos haluat), porkkanaraaste ja mausteet.

Jätä kuplimaan.

Valkokastike:
ripaus rasvaa pohjalle (maito ei pala kiinni), kerma (valinnainen) ja maito lämpiämään kattilaan.

Kun maito on kiehumispisteessä, lisää juoksevan margariinin ja vehnäjauhon seos.

Sekoita kunnes valkokastike sakeutuu ja lisää juusto sekä mausteet (valkopippuri, suola).

Kasaa tyyliin jauheliha, valkokastike, levyt ja jatka kunnes ainekset on käytetty.

Päälle voi ripauttaa vähän juustoraastetta.

Puoli tuntia uunissa 220 astetta.

NAM
(mausteisiin chili, pippuri, lime, suola, paprika...

oman maun mukaan)