Vaivaamaton, rasvaton leipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 455 g  46 rl7 dl1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Ruokasuola jodioitu 7 g 1 tl0,4 rl0,1 dl0,2 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
863 g    1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Ravintosisältö / annos54 g    98 kcal2,9 g20 g0,3 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    181 kcal5,4 g37 g0,6 g1,8 g
Kuivahiivaa 1/4 tl

Sekoita kaikki ainekset keskenään, älä vaivaa.

Peitä taikinakulho kelmulla ja keittiöpyyhkeellä, anna seistä huoneenlämmössä 12-16 h.

Kaada seissyt taikina hyvin jauhotetulle pöytälevylle ja taputtele levyksi.

Taita kasaan kuten kirjekuori.

Laita keittiöpyyhen leipäkoriin tai vuokaan ja jauhota ERITTÄIN hyvin, muuten taikina jää kiinni pyyhkeeseen.

Nosta kohoamaan vielä reiluksi tunniksi jauhotetun pyyhkeen peittämään koriin / vuokaan.

Laita uuni lämpiämään 230 asteeseen ja laita valurautapata kylmään uuniin.

Kun uuni on lämmin, anna padan vielä lämmitä uunissa puolisen tuntia.

On todella tärkeää, että pata on erittäin kuuma, tämä estää taikinaa tarttumasta pataan.

Kaada taikina tulikuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista uunissa noin 30 min. Poista kansi ja paista vielä 10-15 min. Leipä on kypsä, kun kuoresta lähtee kumea kopaus.

Nosta ritilälle jäähtymään.

Voit käyttää vehnäjauhojen tilalla mitä tahansa mieleisiäsi jauhoja.

Leivästä tulee päältä uskomattoman rapea ja sisältä täydellisen kuohkea!