Tattarituorepuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g65 g    221 kcal8,5 g44 g1,1 g3,4 g
Kurpitsansiemen, Risetti30 g    169 kcal5,4 g13 g11 g0 g
Seesaminsiemen, kuorineen 20 g 6,7 tl2,2 rl1/3 dl135 kcal5,4 g1,4 g12 g2,5 g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g12 g    78 kcal1,8 g1,8 g7,8 g0 g
Hasselpähkinä 20 g20 kpl 2 rl0,3 dl129 kcal2,8 g0,7 g12 g3,5 g
Pellavansiemen kokonainen 10 g 3,3 tl1 rl0,2 dl51 kcal2 g0,1 g4,2 g2,6 g
Auringonkukansiemen 20 g  1,3 rl0,2 dl119 kcal4,6 g2,5 g10 g1,2 g
Vesi150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
327 g    901 kcal31 g63 g58 g13 g
Ravintosisältö / annos164 g    452 kcal15 g32 g29 g6,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    276 kcal9 g19 g18 g4 g
Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.